Horoscoop VVANN

Horoscoop VVANN

We zijn een van de langst bestaande astrologische Verenigingen in Nederland. De Vereniging is opgericht vlak voordat de Zon onderging, en de Maan hoog aan de hemel stond.

We zijn een vereniging met een praktische insteek (grote aarde-driehoek met Zon Maan en Ceres)en we willen graag dingen doen. We hebben al veel gedaan zoals blijkt uit de jaarprogramma’s. De onderlinge relaties zijn van belang (Zon in het Zevende huis) en over het algemeen zijn we trouw aan elkaar en de Vereniging (Zon in Stier).

De bijeenkomsten zijn vaak persoonlijk en bieden een basis (zuidknoop in het vierde huis), hoewel er in het verleden zich ook wel wat heftige taferelen hebben afgespeeld in het groepsgebeuren (Pluto in het elfde huis).

We zijn niet heel uitgaand (Asc in Schorpioen en MC in Maagd)en een tijdlang waren we zelfs moeilijk te vinden (heer 10 ongeaspecteerd naast Cheiron). Maar dat gaat de laatste jaren steeds beter (progressieve Maan en transit Uranus boven de horizon). We hebben wel behoefte om ons in de wereld te presenteren (Maan in het 10e huis), en dat is ook vooral onze uitdaging (Noordknoop in het 10e huis). Ook omdat de communicatie niet altijd vanzelf gaat (ongeaspecteerde Mercurius conjunct Cheiron).

We hebben een gevarieerd programma (Venus in Tweelingen), waarbij de ontwikkeling naar spiritualiteit en zielsgerichte astrologie een belangrijke plaats innemen (Jupiter in het 8e huis en in het Zwarte Maan-kanaal). Belevingsastrologie is het thema van dit jaar, hoe kunnen we alle astrologische theorie gewaar worden en concreet maken (o.a. Maan in Maagd).