Jaarprogramma

Jaarprogramma  2023-2024

Zondagmiddag 29 oktober Dick van der Mark Overtuiging als nuttige blokkade : Nessus in de horoscoop nader bekeken

Zondagmiddag 26 november   Dick Nicolai Human Design 

Dinsdagavond 19 december  Vereniging Astrotafelen 

Dinsdagavond 16 januari   Saskia van Vliet Lezing over de Plutoïden 

Dinsdagavond 20 februari    Vereniging Werkavond

Zondag  17 maart    Jan de Graaf Workshop-dag  

Woensdag 20 maart Vereniging Ontmoetingsbijeenkomst over astrologie in Assen

Dinsdag 9 april Vereniging Ontmoetingsbijeenkomst astrologie in Westerbork

Zaterdag 20 april   Jeanette Groenendaal Film Drama  Yama

Zaterdag 11 mei Vereniging Open Dag bij Yantra

Dinsdagavond 28 mei Faye Blake Zoomlezing: Ceres als tegengif voor Pluto

Dinsdagavond 18 juni Vereniging Speelse creatieve slotavond


Klik op onderstaande links voor meer info:

Zaterdag 11 mei 2024      van 12:00 tot 16:00 uur Open Dag Astrologie - gratis korte horoscoopduidingen door astrologen van VVANN

Locatie: Yantra, Oude Ebbingestraat 61 Groningen

De planeten zijn altijd op tijd’. Astrologie is de enige wetenschap waarmee je in de tijd kunt kijken. Deze woorden van een van onze leden geeft weer waar astrologie in de kern om gaat.

 

Het leidt tot de wetmatigheid: ‘Dat wat komt gaat vanzelf weer voorbij’. In een cyclus die steeds weer anders is, want planeten hebben hun eigen rondje om de zon. Ieder moment van de dag is er een andere stand van de sterren om ons heen, met hun eigen unieke invloed, en hun unieke invloed op elkaar. En dat is te merken in onze levens op aarde.

 

De ontwikkeling in onze levens staat niet stil. De enige zekerheid die we hebben is de stand van de planeten op het moment waarop je geboren wordt, onze horoscoop. De loop van de planeten in ons leven bepaalt welke keuzes we kunnen maken, welke richting we kunnen geven aan ons leven.

 

Maar alles begint bij de basis, de geboortehoroscoop, en daar kunnen we u even van laten proeven bij Yantra op: zaterdag 11 mei a.s. van 12 tot 16 uur

 

Er staan dan een aantal astrologen voor u klaar.

Vergeet niet uw eigen geboortegegevens mee te nemen te weten:

Geboorteplaats, geboortedatum en uw geboortetijd.

Wij draaien uw horoscoop voor u uit en vertellen er wat over.

 

Het zijn momenteel geen gemakkelijke tijden, we gaan daar allemaal op onze eigen manier mee om.

De horoscoop geeft informatie op welk vlak wij hier iets mee kunnen, waar lessen te leren zijn en waar lichtpuntjes te halen zijn. Je eigen energie zo goed mogelijk leven is het beste wat wij in deze tijd kunnen doen. Leven vanuit het hart, dat is hard nodig.

 

Info: 06-34276684.

 

 

 

www.astrogroningen.com


28 mei 2024: zoomlezing door Faye Blake: Ceres als tegengif voor Pluto

Ceres is de ‘groene’ godin, zij zorgt voor de omgeving – binnen en buiten ons lichaam. Zij komt ook op voor vrouwenrechten. Maar zij is ook betrokken bij de democratie. Tussen Mars (persoonlijke wil) en Jupiter (de politiek) geeft Ceres door wat wij willen met de overheid. Ceres komt op voor het volk tegen de heersende macht in onze maatschappij. Daarom is zij soms in de clinch met Pluto. Ceres en Pluto zijn met elkaar verbonden – maar hoe? Deze lezing gaat over hoe planetaire archetypes ingezet worden om andere archetypes tegen te gaan. Faye gaat het ook hebben over de rol van Ceres en Pluto in o.a. de Coronavirus pandemie, en hoe de godin Ceres de democratie vertegenwoordigt.

 

Faye Blake

Faye Blake heeft meer dan 30 jaar ervaring als professionele astroloog en therapeut in haar privépraktijk en als business consultant binnen organisaties. Haar benadering is psychologisch, met een praktische, resultaatgerichte focus. Faye is ook innerlijk-kind en regressie therapeute. Zij studeerde in Nieuw-Zeeland (haar geboorteland), Engeland, Zwitserland en Nederland, waar ze nu woont en de Amsterdam School of Astrology bestiert. Faye heeft haar universitaire studie - Master of Arts in Cultural Astronomy and Astrology in de Bath Spa Universiteit in Engeland - in 2004 afgerond. 


Haar boek: “Using Astrology to Create a Vocational Profile: Finding the Right Career Direction” werd gepubliceerd in mei 2012. Meer informatie over Faye is te vinden op: www.fayeblake.nl. Haar website www.juxtaposition.nl toont het werk in haar bedrijf. Voor astrologie zie www.asastrology.nl

Zaterdag 20 april 2024 Jeanette Groenendaal: DramaYama

In de Biotoop, Kerklaan 30, Haren

Aanvang: 1400 uur

Dinsdag 9 april: ontmoetingsbijeenkomst over astrologie in Westerbork

Woensdag 20 maart: Ontmoetingsbijeenkomst over astrologie in Assen

Zondag 17 maart 2024: ASTROLOGIE EN FAMILIE ENERGIE

Dag-Workshop belevingsastrologie vanaf 10.30 uur,  inclusief lunch. 


Bijdrage leden €25,- Niet-leden € 40,-

Locatie: Transportweg 10 Roden  (gratis parkeren)

 

Wat is jouw familieverhaal? We zetten je stamboom op en kijken hoe je vanuit de astrologie je familie-energie kunt duiden. Welke voorouders zijn belangrijk? Wat erf je, wat laat je na? Wat is jouw rol of bijdrage?

We gaan hier ervaringsgericht mee aan de slag.

 

Elke stamboom heeft specifieke kenmerken, die je kunt lezen als een ‘vormveld’ – een vormend energieveld. De dynamiek die er in werkzaam is kun je daardoor herkennen en gebruiken.

We bespreken de tekens van de dierenriem en het spel van de elementen vuur, lucht, aarde en water in je familiestamboom.

 

Jan de Graaf is astroloog en docent/trainer intuïtieve ontwikkeling. Hij schreef diverse boeken over astrologie, waaronder ‘Mythen van de dierenriem’. Hij heeft zijn praktijk in Bodegraven.


20 februari 2024 Werkavond Plutoïden

Locatie: Oude Drogisterij, Lage der A 4 te Groningen

Aanvang: 20:00, inloop vanaf 19:45 uur

 

De lezing van Januari van Saskia van Vliet over de Plutoïden was heel inspirerend.

Pluto als de poort, ofwel het breekijzer naar de onderwereld, naar de schaduwinhouden.

Schaduwinhouden die verborgen schatten blijken te zijn als we ze maar bewust kunnen zijn en erkennen. Schatten die op ons liggen te wachten, als we door de poort heen zijn gegaan. Het is geen gemakkelijke weg, het is de weg van de held, maar als we hem eenmaal gaan dan komen we de schatten tegen. Op zoek naar de schatten buiten ons, om erachter te komen dat ze uiteindelijk altijd al in ons besloten lagen.

Geen schatten ter meerdere eer en glorie van onszelf, maar een kwaliteit om bij te kunnen dragen aan de glorie van het grotere geheel.

En liefde is de sleutel.

Een mooi verhaal, maar wellicht nog wel wat abstract. Daarom gaan we op de volgende bijeenkomst van de Vereniging op zoek naar hoe en waar deze kwaliteiten zich in onszelf bevinden. Voor jezelf zijn ze niet altijd goed te onderkennen, je eigen schaduw zien is niet het meest voor de hand liggend. Maar met elkaar zien we meer.

En dan beginnen we natuurlijk bij Pluto, het hele proces (de Pluto-Quest) begint bij Pluto. Pluto vertegenwoordigt de goddelijke liefde, maar daar zit ook de grootste afweer.

Eris vertegenwoordigt het spreken van de waarheid, maar ze veroorzaakt ook twist en tweedracht.

Sedna vertegenwoordigt het invoelend vermogen, maar ze kan ook bevriezen en in de slachtofferrol gaan.

Deze drie Plutoïden gaan over onze afweermechanismen (fright, fight en freeze)

We willen ook tijd besteden aan Gonggong, die gaat over wilskracht, om te breken met wat ons niet meer dient en te ondersteunen waar we onze energie wél aan willen geven.

En misschien handig er nog even bij te vermelden, dat je in astro.com kunt opzoeken waar Gonggong zich bevindt in je horoscoop. Daartoe kun je rechts onderin, bij “manual entry” het nummer 225088 invullen. Momenteel staat hij op 4.53 Vissen.

Als je problemen hebt om Gonggong te vinden mag je Magda even mailen: magdaprins@hccnet.nl .

 

Pittige kost, maar inmiddels hebben we met onze Vereniging al een hele ontwikkeling achter ons liggen. Ik neem aan dat er wel weer een paar stappen te zetten zijn.

Met elkaar.

 

Engelien.

Dinsdagavond 16 januari 2024 In de Oude Drogisterij, Lage der A 4, Groningen

Inloop vanaf 19:45 uur Leden: gratis niet-leden: €15,00

16 januari 2024 Lezing door Saskia van Vliet: Het zonnestelsel voorbij: de Plutoïden


De technologische vooruitgang heeft het mogelijk gemaakt om met onbemande ruimtevoertuigen en computergestuurde telescopen diep in het universum te kijken. Dieper te gaan dan dat we ooit voor mogelijk hebben gehouden. Toch blijft veel nog een mysterie en blijven we op de tast zoeken naar antwoorden en oplossingen voor onze vraagstukken.  

De ontdekking van de Plutoïden, de dwergplaneten in het overgangsgebied van ons zonnestelsel (Eris, Sedna, Makemake enzovoort.) lijkt het verlangen van Pluto om het verborgene te ontmaskeren nog meer in beweging te brengen. Veel mensen maken versneld een persoonlijke ontwikkeling door. We verlaten onze comfortzone en we mogen bestaande patronen veranderen. Astronomische ontwikkelingen duwen ons (letterlijk) over de drempel van het zonnestelsel en we worden uitgenodigd om met andere ogen naar onze werkelijkheid te kijken. Tijdens deze lezing neemt Saskia je mee naar de rand van ons zonnestelsel, waar Pluto ons opwacht en ons door de tunnel naar de interstellaire ruimte loodst. Saskia zal spreken over de trans-Neptuniaanse hemellichamen: de Plutoïden.

Saskia van Vliet heeft een astrologische praktijk in Grou-Friesland (Sterrentaal) en is astrologie-docent bij de opleiding Caelestis. Zij heeft twee boeken geschreven: De Plutoïden, lichten van kosmische wijsheid. En onlangs verscheen haar nieuwe boek: De Pluto-Quest. De Plutoïden en de reis naar oneindigheid.
De Plutoïden waar zij mee werkt zijn: Pluto, Sedna, Eris, Ixion, Orcus, Gonggong, Haumea, Makemake, Huya, Quaoar, Salacia en Varuna.
Meer informatie over haar kun je vinden op haar website: www.sterrentaal.nl


19 december om 18:00 uur Astrotafelen

In de Oude Drogisterij, Lage der A 4, Groningen

Thema: De Zon en de Zon voorbij ......

26 november 2023 13.30 uur-16.00/16.30 Lezing Human Design door Dick Nicolai

Let op !! Lezing is niet op de Lage der A  maar wordt gegeven op het volgende adres: Transportweg 10,  9301 ZX Roden (gratis parkeren)

Leden gratis Niet-leden €15,-

In verband met klaarzetten zaal graag (zo mogelijk) even opgeven als je komt bij secretariaat: secretariaat.vvann@gmail.com

Human Design is een systeem dat zowel astrologie, ITjing, chakra’s, Kabbala en Kwantum verbindt.

Volgens de Human Design zal er in 2027 een belangrijke mutatie plaatsvinden. Tijdens de lezing, die Dick Nicolai vorig jaar bij onze vereniging gaf, heeft hij daar al even naar verwezen.

Hij schreef toen in zijn inleiding: Tot nu toe moesten we steeds weer opnieuw incarneren en opnieuw het wiel uitvinden, omdat zowel verleden en toekomst zich voor het verstandelijk denken afsluit tussen het 3e en 5e levensjaar. Dat gaat veranderen en elke verandering brengt onrust. Ik hoop dat vanmiddag een beetje bij u weg te nemen, omdat we op weg zijn naar een grote bewustzijnsdoorbraak en verlichting. Deze middag zal hij daar nog wat meer over vertellen. 

Verder heeft Dick Nicolai zich verdiept in de ‘genekeys’ van Richard Rudd; een andere kijk op human design vanuit ons DNA. Elke gensleutel komt overeen met een codon van het DNA en het bijbehorende hexagram van de ITjing. Hij beschrijft daarin 3 lagen: de schaduwkant, de gave en de Siddhi. In zijn boek Genekeys werkt Richard Rudd dat helemaal uit. Dick Nicolai is momenteel ook bezig dit boek te vertalen in het Nederlands.


Dick Nicolai: 

Sinds 1985 ben ik als arts verbonden aan het Medisch Centrum voor Natuur Geneeskunde (MCNA), www.mcna.nl , samen met de arts Arjen Keesman. Dit, onder de titel een bundeling van krachten, ontstond uit de samenwerking met de auraloog Jelle Veeman, die ik halverwege de 70iger jaren had ontmoet.

Ik zat toen net na het Dennendal conflict, dat toen nog zwakzinnigeninrichting heette, waar ik als huisarts binnenkwam en voor het eerst in aanraking kwam met alternatieve geneeswijzen en astrologie in de roerige 60 en 70iger jaren.

Na mijn reguliere medische opleiding was dit de sprong in een onbekend diepe en het begin van een leven, dat ik niet had kunnen bevroeden en geleid heeft tot wat ik nu ben.

Altijd als men mij vraagt waarom koos je voor astrologie is mijn antwoord steevast: De astrologie koos mij. Het is al die jaren tot nu toe de rode  draad geweest in mijn leven en mij inspireerde vanuit een kosmisch perspectief mijn roeping uit te oefenen en in te groeien.

Dick van der Mark

29 oktober 2023 Dick van der Mark - Nessus

Zondag 29 oktober 2023

Lezing voor de Vereniging voor Astrologie Noord-Nederland

13.30 - 16.00 uur

De Oude Drogisterij, Lage der A 4 in Groningen.


Onvermijdelijk noodlot of een selffulfilling prophecy?

De rol van familie overtuigingen in het DNA


Nessus is een Centaur en vormt de brug tussen Saturnus en Pluto.

Astrologen zullen bij deze combinatie misschien de wenkbrauwen fronsen. Is de betekenis van deze Centaur inderdaad afschrikwekkend of is de erfenis van de voorouders ten goede te keren? 

We gaan deze middag kijken naar onze overtuigingen, de functie ervan en ons buigen over een bijzonderheid, n.l. dat de Millenials met Nessus handiger om kunnen gaan dan de generaties voor hen. Hoe dat komt …


Dick van der Mark (1953) 

Astroloog en psychic reader. Oprichter van en docent bij Caelestis, School voor Astrologie, Bewustzijn en Spiritualiteit. Spreker in binnen- en buitenland.  

 

“De essentie van astrologie beoefenen is niet om vragen te beantwoorden, 

maar om inzicht te geven in het waarom van de vraag. 

Alle vragen zijn immers vragen over de bekende weg.”