Jaarprogramma

Jaarprogramma  2023-2024

Zondagmiddag 29 oktober Dick van der Mark Overtuiging als nuttige blokkade : Nessus in de horoscoop nader bekeken

Zondagmiddag 26 november   Dick Nicolai Human Design 

Dinsdagavond 19 december  Vereniging Astrotafelen 

Dinsdagavond 16 januari   Saskia van Vliet Lezing over de Plutoïden 

Dinsdagavond 20 februari    Vereniging Werkavond

Zondag  17 maart    Jan de Graaf Workshop-dag  

Zondag 21 april   Jeanette Groenendaal Film Drama  Yama

Mei Onbekend Nog in te vullen

Dinsdagavond 18 juni Vereniging Speelse creatieve slotavond

Dinsdagavond 19 december om 18:00 uur Astrotafelen

In de Oude Drogisterij, Lage der A 4, Groningen

Thema: De Zon en de Zon voorbij ......

Zondagmiddag 26 november 13.30 uur-16.00/16.30

Lezing Human Design door Dick Nicolai

Let op !! Lezing is niet op de Lage der A  maar wordt gegeven op het volgende adres: Transportweg 10,  9301 ZX Roden (gratis parkeren)

Leden gratis Niet-leden €15,-

In verband met klaarzetten zaal graag (zo mogelijk) even opgeven als je komt bij secretariaat: secretariaat.vvann@gmail.com

Human Design is een systeem dat zowel astrologie, ITjing, chakra’s, Kabbala en Kwantum verbindt.

Volgens de Human Design zal er in 2027 een belangrijke mutatie plaatsvinden. Tijdens de lezing, die Dick Nicolai vorig jaar bij onze vereniging gaf, heeft hij daar al even naar verwezen.

Hij schreef toen in zijn inleiding: Tot nu toe moesten we steeds weer opnieuw incarneren en opnieuw het wiel uitvinden, omdat zowel verleden en toekomst zich voor het verstandelijk denken afsluit tussen het 3e en 5e levensjaar. Dat gaat veranderen en elke verandering brengt onrust. Ik hoop dat vanmiddag een beetje bij u weg te nemen, omdat we op weg zijn naar een grote bewustzijnsdoorbraak en verlichting. Deze middag zal hij daar nog wat meer over vertellen. 

Verder heeft Dick Nicolai zich verdiept in de ‘genekeys’ van Richard Rudd; een andere kijk op human design vanuit ons DNA. Elke gensleutel komt overeen met een codon van het DNA en het bijbehorende hexagram van de ITjing. Hij beschrijft daarin 3 lagen: de schaduwkant, de gave en de Siddhi. In zijn boek Genekeys werkt Richard Rudd dat helemaal uit. Dick Nicolai is momenteel ook bezig dit boek te vertalen in het Nederlands.


Dick Nicolai: 

Sinds 1985 ben ik als arts verbonden aan het Medisch Centrum voor Natuur Geneeskunde (MCNA), www.mcna.nl , samen met de arts Arjen Keesman. Dit, onder de titel een bundeling van krachten, ontstond uit de samenwerking met de auraloog Jelle Veeman, die ik halverwege de 70iger jaren had ontmoet.

Ik zat toen net na het Dennendal conflict, dat toen nog zwakzinnigeninrichting heette, waar ik als huisarts binnenkwam en voor het eerst in aanraking kwam met alternatieve geneeswijzen en astrologie in de roerige 60 en 70iger jaren.

Na mijn reguliere medische opleiding was dit de sprong in een onbekend diepe en het begin van een leven, dat ik niet had kunnen bevroeden en geleid heeft tot wat ik nu ben.

Altijd als men mij vraagt waarom koos je voor astrologie is mijn antwoord steevast: De astrologie koos mij. Het is al die jaren tot nu toe de rode  draad geweest in mijn leven en mij inspireerde vanuit een kosmisch perspectief mijn roeping uit te oefenen en in te groeien.

Dick van der Mark

Zondag 29 oktober 2023

Lezing voor de Vereniging voor Astrologie Noord-Nederland

13.30 - 16.00 uur

De Oude Drogisterij, Lage der A 4 in Groningen.


Onvermijdelijk noodlot of een selffulfilling prophecy?

De rol van familie overtuigingen in het DNA


Nessus is een Centaur en vormt de brug tussen Saturnus en Pluto.

Astrologen zullen bij deze combinatie misschien de wenkbrauwen fronsen. Is de betekenis van deze Centaur inderdaad afschrikwekkend of is de erfenis van de voorouders ten goede te keren? 

We gaan deze middag kijken naar onze overtuigingen, de functie ervan en ons buigen over een bijzonderheid, n.l. dat de Millenials met Nessus handiger om kunnen gaan dan de generaties voor hen. Hoe dat komt …


Dick van der Mark (1953) 

Astroloog en psychic reader. Oprichter van en docent bij Caelestis, School voor Astrologie, Bewustzijn en Spiritualiteit. Spreker in binnen- en buitenland.  

 

“De essentie van astrologie beoefenen is niet om vragen te beantwoorden, 

maar om inzicht te geven in het waarom van de vraag. 

Alle vragen zijn immers vragen over de bekende weg.”